Zorglandgoed De Lathmer

Wilp NL

De Lathmer is één van de grotere locaties van zorginstelling Zozijn. In 2008 is de visie ‘Zorg voor een Landgoed’ opgesteld met de keuze het landgoed in zijn geheel voor de zorg te behouden en ingrijpend te vernieuwen. Het ooit zo fraaie landgoed was geleidelijk dichtgeslibd met bebouwing terwijl de verouderde woonpaviljoens dringen toe waren aan vernieuwing. De herontwikkeling heeft tot doel om een beschermend en goed functionerend zorglandgoed te maken, waar bewoners, personeel en bezoekers zich thuis en welkom voelen. Fasegewijs worden de verouderde gebouwen afgebroken, zodat er ruimte komt voor nieuwe woningen, dagcentra, zorg- en recreatievoorzieningen. Het landgoedkarakter wordt in ere hersteld. Het middengebied transformeert tot een samenbindend en autoluw verblijfspark met een krans van nieuwe bebouwing er omheen. De woningen krijgen aldus een veilige toegang tot het park en profiteren van het uitzicht.


Gerelateerde projecten