UMCG Mortuarium

Groningen NL

Het nieuwe mortuarium en de obductie (snijzaal) vormen samen de afsluiting van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) doorKuiperCompagnons. In de praktijk worden bij de bouw van mortuaria veel staal, glas en witte tegels toegepast voor de vriesvakken en ruimten, wat leidt tot een steriele omgeving.
Gezien de enkele keer dat de ruimte toch een bescheiden representatieve functie kent, is er in de eerste plaats gekozen voor een tweedeling in een voor publiek toegankelijk ruimte en een besloten werkdeel. In de tweede plaats is door het toevoegen van gekleurde materialen en hout het “openbare” deel zeker geen kale technische ruimte geworden, maar een discrete en verzorgde omgeving.

werkvelden


Gerelateerde projecten

sanquinamsterdam01_th.jpg
Bloedbank Sanquin

Amsterdam NL

sanquinHQstamcel03_th.jpg
Sanquin Stamcellab

Amsterdam NL