Sportcomplex Poortzicht

Molenwaard NL

Poortzicht is gelegen in het Woonleefhart van de woonkern Nieuwpoort.
Binnen het Woonleefhart is KC verantwoordelijk voor het ontwerp van alle gebouwen, daarnaast heeft KC het inrichtingsplan en de stedenbouw voor haar rekening genomen.
Het sportcomplex is in twee lagen georganiseerd. De gymzaal is op de eerste verdieping ondergebracht evenals een tribune, de twee kleedkamers voor de scholen en de toestellenberging.
De overige kleedkamers, de kantine en de tafeltennisaccommodatie zijn op de begane grond gesitueerd. Door deze organisatie is een zeer compact gebouw ontstaan, iets dat gezien de beperkte ruimte binnen het Woonleefhart noodzakelijk was. Het gebouw is vormgegeven als een zwarthouten boeren schuur zoals je ze vaker tegenkomt in Molenwaard. Bijzonder zijn de grote vensters in de sportzaal die een prachtig uitzicht bieden over, aan de ene kant de vesting Nieuwpoort, en de andere kant de polder.


Gerelateerde projecten

mackaaystraatdenhaag06_th.jpg
Mackaystraat

Den Haag NL