Shri Vishnuschool

Den Haag

Compacte school als centrum van de buurt.
De nieuwbouw van de Shri Vishnuschool is gerealiseerd op dezelfde locatie als het oude gebouw in de Haagse Schilderswijk, maar met een sterk uitgebreid programma. Vanwege de beperkte ruimte op de kavel is dubbel grondgebruik toegepast en zijn veel ruimtes multifunctioneel. In het midden van de school ligt het halfverdiepte gymlokaal, dat geen directe daglichttoetreding behoeft. Het schoolplein ligt op het dak van dit gymlokaal. Aan de zijkanten van de school zijn twee halfronde patio’s uitgespaard. Hierdoor ontstaan twee kleine speelplaatsen voor de kleuters en door de glazen puien dringt het daglicht ver de school binnen. De extra brede gangen zijn ook te gebruiken voor speciale lesactiviteiten. De gymzaal, die kan worden gecombineerd met de twee naastgelegen speellokalen, heeft buiten schooltijden een buurthuisfunctie.


Gerelateerde projecten

mackaaystraatdenhaag06_th.jpg
Mackaystraat

Den Haag NL

srilaksmi01_th.jpg
Shri Laksmischool

Amsterdam NL