Rabobank Goeree-Overflakkee

Middelharnis NL

In het voorjaar van 2013 is het nieuwe, duurzame regiokantoor van de Rabobank Goeree-Overflakkee opgeleverd. Het kantoorgebouw bestaat uit twee rechthoekige volumes, waarin de kantoorruimtes zich bevinden, onderling verbonden door een centraal atrium. In dit atrium staat een kegelvormige toren waarin het verticale transport, de installaties en enkele vergaderruimtes zijn opgenomen.

De gevel van de kantoorgedeelten is geheel betimmerd met hardhout met fsc-keurmerk. De oost- en westgevels zijn voorzien van beweegbare houten lamellen die dienen als zonwering . Omdat ze per stramien onafhankelijk bedienbaar zijn, heeft het gebouw een telkens wisselend uiterlijk. Rondom het gebouw is een waterpartij opgenomen die dient als compenserende waterberging voor de aangebrachte verharding. Op het dak van de kegel zijn
pv-cellen geplaatst. De bank heeft daarnaast een eigen WKO-installatie. De kantoorgedeelten zijn voorzien van een groen dak dat ook dienst doet als dakterras voor het personeel.


Gerelateerde projecten

mackaaystraatdenhaag06_th.jpg
Mackaystraat

Den Haag NL