Quality Control Lab CAF-DCF

Brussel BE

In het bestaande productiegebouw van CAF-DCF in Brussel heeft KuiperCompagnons een nieuw Quality-Control lab gerealiseerd. Het oude QC-lab voldeed niet meer aan de strenge eisen en wensen van de organisatie. De renovatie werd uitgevoerd in 2 fasen: in fase 1 werd een microbiologie-lab gerealiseerd en in fase 2 het centrale lab met ondersteunende ruimten en een kantoorruimte.
KuiperCompagnons heeft voor de realisatie van het microbiologie-lab een adviserende en toetsende rol vervuld en verkreeg voor fase 2 een totaal-opdracht voor o.a. het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie, het maken van de URS (User Requirement Specification), het volledige ontwerp, total engineering en begeleiding van de bouw.
Het ontwerp van het laboratorium heeft een heldere opzet en logistiek waarbij kruisende lijnen (cross-contamination) worden vermeden. Andere belangrijke uitgangspunten voor het ontwerp zijn flexibiliteit, een generieke opzet en het creëren van een comfortabele en veilige werkomgeving met voldoende daglicht en uitzicht. Het microbiologie-lab is hierbij geïntegreerd in het plan. Vooruitlopend op een mogelijke uitbreiding in de toekomst is de naastgelegen kantoorruimte zo ontworpen dat deze eenvoudig aan het lab kan worden toegevoegd.
De verschillende ontwerpen van de disciplines bouwkunde, elektra, werktuigbouw en constructies zijn -vanzelfsprekend- door middel van BIM op elkaar afgestemd. Ook is bij het ontwerpen van de lab-ruimte gebruik gemaakt van ‘Equipment Information Modelling’ waarbij door koppeling van database en ontwerp de benodigde aansluitvoorzieningen en afmetingen voor de equipment wordt bepaald.

werkvelden


Gerelateerde projecten

0203webFRONT_th.jpg
Zeehospitium

Katwijk NL