Nobelpark

Wageningen NL

Dorp op stelten

Het Nobelpark is gerealiseerd in een bijzonder gebied: op de grens van hoog naar laag, aan de rand van de stad. Hier staan grote gebouwen afgewisseld met rijen woningen in een groene, bosrijke ambiance.

Het enigszins geïsoleerde en ruige, groene karakter van het gebied is gekoesterd en versterkt door compacte gebouwen toe te passen. Hierdoor ontstaat veel open ruimte en transparantie. Bestaande bomen zijn behouden gebleven. Er is een wereld geschapen waarin men kan wonen en verblijven, midden in het bos.

Het Nobelpark bestaat uit zes gebouwen, waarvan twee rijen met grondgebonden woningen. De hoofdvorm van twee van de appartementengebouwen is een heel iconisch: een huis met een zadeldak. De twee “huizen” zijn in ontwerp en uitvoering duidelijk verwant aan elkaar waardoor er een harmonieus beeld ontstaat. De overige twee gebouwen zijn blokvormige rustgevers in het totaalbeeld. Warm robuust metselwerk en chique duurzaam zink zijn de voornaamste materialen.

De verschillende gebouwen zijn verbonden door een houten dek, waaronder het parkeren is opgelost. Dit leefdek is de drager van het plan. Kinderen spelen hier veilig en vrij, mensen ontmoeten elkaar, want de hoofdentrees bevinden zich allemaal aan dit dek.

25 eengezinswoningen, 100 huur- en koopappartementen en 48 startersappartementen


Gerelateerde projecten

0203webFRONT_th.jpg
Zeehospitium

Katwijk NL

funenamsterdam01_th.jpg
Het Funen

Amsterdam NL