Nieuw centrumgebied

Goirle NL

De Brabantse gemeente Goirle zocht naar een manier om inwoners en passanten een nieuwe, bijzondere beleving te geven bij hun bezoek aan het centrumgebied, dat het centrale Kloosterplein, winkelcentrum De Hovel en de omgeving van het cultureel centrum Jan van Besouwhuis beslaat. KC ontwierp de herinrichting van de openbare ruimte.

Voetstapjes in het straatdek
De verbindende factor bestaat onder meer uit de kenmerkende wijze van bestrating. Gekozen is voor warmrode, gebakken straatklinkers in een opvallende maatvoering. Geïnspireerd op het sprookje van Sullivan zijn
in het straatdek elfenvoetstapjes aangebracht. Dit element geeft bezieling aan het gebied. De belangrijkste plekken, zoals de entree van het winkelgebied, de bibliotheek en het cultureel centrum, verwelkomen de bezoekers met een tapijt van natuursteen. Gebogen bruggetjes, robuuste zitbanken en sierbomen in bijzondere potten completeren het winkelgebied.


Gerelateerde projecten

DeFietsappel01_th.jpg
Fietsappel

Alphen aan den Rijn NL

kontich01_th.jpg
Centrum Kontich

Kontich BE