Herinrichting Stadshuisplein

Vlissingen NL

Het stadhuisplein vormt een grandioze ontvangst voor de bezoekers van het stadhuis. Een vlak plein van asfalt in twee kleuren vormt de ideale vloer voor festiviteiten. Het plein wordt aan weerszijden aangezet met bomen. De centrale loper is uitgerold vanaf het podium tot de trappen van de entree.

KuiperCompagnons renoveerde het stadhuis van Vlissingen. Het monumentale stadhuis is verbouwd en wordt omgetoverd van gesloten gebouw met gezag tot transparant en toegankelijk huis van de stad. Een loper rolt zich uit, het stadhuis krijgt een grandioos ontvangst, die de forse afstand tussen straat en stadhuis overbrugt. Het plein krijgt een kloeke robuuste vormgeving van asfalt, cortenstaal, hout en schelpen. Zo krijgt het plein gelegen nabij zee een golvend patroon van twee verschillende soorten asfalt.

Opdrachtgever: gemeente Vlissingen
Omvang: ca.1,2 hectare


Gerelateerde projecten

kontich01_th.jpg
Centrum Kontich

Kontich BE