De Wonne

Enschede NL

De Wonne is een woongemeenschap, gelegen aan de Noorderhagen in het centrum van Enschede, die de gelovige levensinstelling van Franciscus van Assisi nastreeft. De Wonne vangt mensen op die tijdelijk niet in staat zijn voor zichzelf te zorgen.

De oostelijke vleugel van dit complex moet worden afgebroken om ruimte te geven aan het nieuwe muziekcentrum en een deel van de kloostertuin plaats maken voor een nieuw stadsplein. Ter compensatie hiervoor zijn vijf panden aangekocht aan de westelijke zijde van het klooster. Hier wordt het programma van de afgebroken vleugel herbouwd: 3 appartementen, 20 gastenkamers en
2 winkelruimten met bijhorende opslag.

Het ontwerp van KuiperCompagnons heeft een pandsgewijse opbouw die aansluit op het karakter van de Noorderhagen. In het ontwerp blijven twee karaktervolle laatnegentiende-eeuwse panden behouden en ter plekke van de huidige Brinkgaarden worden de nieuwbouw en het klooster met elkaar verbonden middels een geheel transparant bouwvolume.

Opdrachtgever: De Larinkstichting en Gemeente Enschede


Gerelateerde projecten

0203webFRONT_th.jpg
Zeehospitium

Katwijk NL