Binnenhoek

Tiel NL

Aan de Binnenhoek in Tiel, op het oude terrein van de Daalderop fabriek, is de eerste fase van een bijzonder project gerealiseerd: een groot complex voor wonen, winkelen, zorg en ontspanning.

Stedenbouwkundig was een relatief hoge woningdichtheid gewenst. Tegelijkertijd moesten in dit geval een supermarkt en ruim 600 parkeerplaatsen worden ingepast. Verontreinigde grond maakte het onmogelijk om parkeren onder maaiveld op te lossen. In het plan voor de Binnenhoek zijn parkeren en de supermarkten daarom bovengronds opgenomen in een groene heuvel, de Binnenheuvel.

Het 'dak' van de heuvel vormt een tuin van ruim één hectare voor de bewoners van de Heuvelhof gebouwd, een carrévorming gebouw met 152 appartementen waarin ook een zorgcentrum is opgenomen. De eerste fase van dit project is in 2006 opgeleverd.

De heuvel wordt ingekaderd door stadswoningen, waarmee bij de bestaande rijbebouwing wordt aangesloten. Aan de voet van de heuvel zullen later de Toren en het Kristal worden gerealiseerd.


Gerelateerde projecten

donglilake004_th.jpg
Dongli Lake

Tianjin CN

Kattenbroek04web_th.jpg
Kattenbroek

Amersfoort

DeFietsappel01_th.jpg
Fietsappel

Alphen aan den Rijn NL